Iso-Pappila on vuoden paikallismuseo

Suomen Kotiseutuliitto valitsi vuoden paikallismuseon.

Savo-Karjalainen paikallismuseo 2013 valinnan teemana on ”Markkinointi”. Vuoden 2013 Savo-Karjalainen paikallismuseo on Mäntyharjun museo eli Iso-Pappilan museoalue.

Museo sai kiitosta saavutettavuudesta, markkinoinnista ja oheisohjelmista.

edit-kamarijatsia
Kamarijatsia Iso-Pappilan salissa Museon päivänä.

Valintaraadin perustelut:

Mäntyharjun museo näkyy ja kuuluu luonnollisesti perinteisissä medioissa kuten paikallislehdessä ja alueradiossa. Museo esittäytyy internetissä sekä Mäntyharjun kunnan että Etelä-Savon maakuntamuseon kotisivuilla ja se käyttää myös muita kustannustehokkaita nykymedioita kuten blogia mantyharjunmuseo.blogspot.fi, Facebook-sivuja http://www.facebook.com/Mantyharjunmuseo ja mobiilisovellushakua (www.ifind.fi).

edit-lattyjono
Muurinpohjalettujono Tallikahvilassa

Markkinoinnista on hyötyä vain kun museolla on tarjontaa ja kun se on saavutettavissa. Iso-Pappilan museoalueella on kesäkaudella neljä erikoisnäyttelyä ja muutamia tapahtumia, joista ensimmäisenä on ohjelmaltaan monipuolinen koko perheen museon päivää (16.6.). Museoalueen kesäaikainen saavutettavuus on erinomainen koska museo on juhannuspäiviä lukuun ottamatta avoinna 10.6.–11.8. joka päivä 11.00–17.00. Museon pääsylippukäytäntö on esimerkillinen ja innovatiivinen: alle 18-vuotiailla on vapaa pääsy museon, minkä lisäksi on keksitty paikkakuntalaislippu. Käytäntö tarkoittaa sitä, että paikkakuntalaiset ja kesäasukkaat saavat ensi kertaa pääsylipun ostaessaan mukaansa paikkakuntalaislipun, jolla he pääsevät museoon koko kesän.

Valintaraadin puolesta,

Janne Vilkuna
Lassi Saressalo

Palkinto luovutettiin museolle 16.6. museotapahtumassa. Suus-Savon Osuuspankin lahjoittaman lahjasumman 500 e luovutti museolle Maakuntamuseotutkija Jorma Hytönen Savonlinnan maakuntamuseosta ja palkinnon vastaanotti valtuuston puheenjohtaja Leena Pekkanen.

Hyvä me!

Kiitos koko viime kesien innovatiiviselle kesämuseotiimille. Olette olleet mahtavia, uhrautuvaisia ja toimineet laadusta tinkimättä. Siis iso kiitos Tanja, Hanna, Lotta ja toinen Lotta, Ulpu, Piia, Emmi, Anne, Jonna, Jouni ym.

Anu