Pronssia tuli!

Viime päivinä on huokailtu Sotsin niukan mitallisateen takia. Onneksi menestystä on monenlaista, nyt mäntyharjulaisilla on hyvä syy pyöräyttää mitallikahvit vaikka ihan nisupullineen. Pronssia tuli!

Loppukesästä Suomen Museoliitto julisti museoille kilpailun ja haastoi museot kokeilemaan uudenlaista verkkokampanjointia. Piskuinen Mäntyharjun museo lähti ennakkoluulottomasti mukaan haastamaan kisan ainoana paikallismuseona ammattimuseot. Kilpailusta saimme oivallisen nuorten museoviikon projektin. Kauan ei nokka tuhissut. Yhden iltapäivän kuluessa ideat ja kuvat olivat purkissa, pikkuista editointia päälle ja paikallinen Grim Arrival -bändin musiikki juurevoittamaan tulosta. Tulos oli prossisija. Muistin virkistykseksi voit katsoa filmin Museoon pakotetut tästä.

lokaruska2013-026pieniPropagandakisan lopullinen voittaja ratkaistiin yleisöäänestyksellä. Eniten ääniä rohmusi Aineen taidemuseon videoteos Vauhtia ja vaaroja. Tiukassa kisassa toiseksi sijoittui Sinebrychoffin taidemuseon musiikkivideo Art, life, love.

”Hyvät ideat olivat Propagandaprojektissa tärkeämpiä kuin kliinisen viimeistelty ison rahan suorittaminen. Museojoukkueet saivat aikaan hienoja videoita”, Museoliiton viestintäpäällikkö Seppo Honkanen toteaa. ”Tuloksista näkee, että tekijöillä on ollut ainakin hauskaa.”

”Täytyy olla ylpeä kaikista Propagandaprojektiin mukaan lähteneiden museojoukkueiden suorituksista. Tästä on hyvä jatkaa kävijöiden houkuttelua”, toteaa Suomen museoliiton pääsihteeri Kimmo Levä.

Itse ajattelen, että on tärkeää saada nuoret mukaan kotiseututyöhön, tutustumaan museoon ja sen tapahtumiin mukaan. Ja sieltä nuorista löytyi myös se puuttuva osaaminen, jota elokuvan teko tarvitsi.

Onnea koko työryhmälle – tätäpä juhlitaan koko työryhmän kesken mitallipitsoilla lähipäivinä.

mitallipitsalla
Mitallipitsalle ehdittiin vihdoin tänään!

Anu