Tulevaisuuden mökkiseinä – pelkoja, toiveita ja hehkutusta

museokesa2015-027

Palataampa vielä hetkeksi Mäntyharjun Iso-Pappilan mökkikesään. Näyttelyyn oli rakennettu tulevaisuusseinä, johon näyttelyvieraat saivat kirjoittaa ja ottaa kantaa. Kesän aikana seinä täyttyi katosta lattiaan kirjoituksista ja piirroksista. Seinältä löytyi kantaaottavia näkemyksiä, huolestuneita pohdintoja sekä myös mökkikesästä nauttivien ilonkiljahduksia!

Seinäkirjoitusten perusteella monet olivat huolissaan ympäristön tilasta ja mökkijärvensä likaantumisesta.  Seinältä löytyi myös pohdintaa mökkien omistamisesta – täytyykö kaikilla olla oma mökki Vähällä käytöllä olevat kesämökit harmittavat. Ratkaisuja etsittiin mm. mökkiosuuskunnista, vuokramökeistä ja sukulaisten yhteiskäytöstä. Teksteissä hehkutettiin myös mökkielämän ja mökkimaiseman  tuomaa henkistä hyvinvointia ja tekemisen tasapainoa.

Kiitos mielipiteistänne. Antaapa kuvien puhua puolestaan!

Mökkielämää näyttely  oli Mäntyharjun Iso-Pappilassa 9.6.-9.8. 2015.