Tule leimaamaan kellokorttisi!

Museon kesänäyttelyssä tutustutaan tänä vuonna Mäntyharjun teollisuushistoriaan. Näyttely on koottu viimeisen vuoden aikana teollisuudesta ja teollisuusyrityksistä saatujen muistojen pohjalta. Muistojaan ovat kertoneet esimerkiksi kenkätehtaalla, lasitehtaalla, Veistolla ja Vakiometallilla töitä tehneet. Tule sinäkin leimaamaan kellokorttisi ja tutustumaan Mäntyharjun teollisuuteen!

Näyttelyssä esitellään teollisuustyön arkea ja juhlaa. Kerromme esimerkiksi ruokatuntien vietosta, työsuhdeasumisesta Mäntyharjussa ja siitä, kuinka töihin oli tapana pukeutua, firman pikkujouluja unohtamatta. Liikkeelle lähdetään teollisuuden kulmakivistä – syistä siihen, että teollisuus alkujaan rantautui Mäntyharjuun. Informaation lisäksi tarjolla on paljon mielenkiintoista kuvamateriaalia, myös liikkuvaa kuvaa!

Näyttelyssä on esillä erilaisia Mäntyharjussa vuosien saatossa valmistettuja tuotteita aina Askeleen ja Janitan kengistä Polarian nostalgisiin peilikaappeihin. Mäntyharjun Lasin maljakoiden, karahvien ja tuhkakuppien lisäksi esillä on ennennäkemättömiä lasin tuotannossa käytettyjä muotteja.

Susanna Helminen