Oodi Museokortille

img_6316
Museokortilla pääsee tutustumaan mm. Mäntyharjun teollisuuteen.

Meillä Mäntyharjun museossa käy miltei päivittäin Museokortti-kävijöitä. Erityisen selvästi Museokortin suosio on näkynyt tänä kesänä, vaikka viime vuonnakin keltaisia kortteja vilahteli taajaan. Nyt jo Museokortti-käyntien määrä alkaa olla samalla tasolla viime vuoden kanssa ja näyttelykausi on vasta puolivälissä!

Museokortti käy maksuvälineenä reippaasti yli 200 museossa etelästä pohjoiseen. 59 euroa maksava kortti on voimassa aina vuoden kerrallaan ja kussakin muoseossa voi käydä vuoden aikana ihan niin monta kertaa kuin tahtoo.

Kohtalaisen pienen paikallismuseon näkökulmasta Museokortti on mainio keksintö. Uskallan väittää, että nekin, jotka aikaisemmin eivät olisi kesäreissullaan erikseen pysähtyneet kotiseutumuseoon, tekevät niin nyt, koska ovat huomanneet, että matkan varrella on Museokortti-kohde. Kortti avaa ovet uusiin, ennalta tuntemattomiin museokohteisiin. Se on madaltanut kynnystä vierailla sellaisissakin paikoissa, joihin ei ehkä muuten tulisi poikettua.

Vielä viime kesänä Etelä-Savossa oli Mäntyharjun lisäksi vain vähän Museokortti-kohteita. Mikkelin museoiden liityttyä remmiin viime vuoden lopulla määrä kuitenkin kasvoi kertaheitolla merkittävästi. Nyt Etelä-Savoon suuntautuvan kesäreissun varrella voi näppärästi poiketa katsastamaan monta museota sopivin välimatkoin. Samalla Museokortti-kävijöille avautui Mikkelin seudulla talvikohteita, oma museomme kun on auki vain kesäaikaan.

Toivottavasti Mäntyharjun museoon poikenneet Museokortti-kävijät ovat todenneet museon käymisen arvoiseksi. Tervetuloa poikkeamaan jatkossakin!

P.S. Meillä on Museokortteja myös myynnissä!

Susanna Helminen