Muistelu jatkuu!

Teollisuusteema jatkuu museon näyttelyssä ensi vuonnakin. Mäntyharjun museon teollisuuskeräys on myös osa Suomi 100 -juhlavuoden teemoja, Niinpä muistoja toivotaan edelleen. Kuulisimme mielellämme tuikitavallisia ja arkisia kokemuksia työstä teollisuudessa.

Mitä kuului normaaliin työpäivään tai mitä ruokatunnilla oli tapana syödä? Otettiinko omat eväät vai käytiinkö ruokalassa? Miltä tehtaalla kuulosti? Käytettiinkö kuulosuojaimia tai turvakenkiä? Mitä sinulle on erityisesti jäänyt mieleen työajoiltasi?

Myös muistot teollisuuden näkymisessä kylällä kiinostavat. Jos esimerkiksi muistat nähneesi teollisuuden tuotteita, vaikka Mäntyharjun lasia, kaupan keskustan myymälöissä tai Askeleen työntekijöiden aiheuttaman neljän ruuhkan, kerro siitä meille! Kaikkien muistot ovat yhtä arvokkaita! Ensi vuonna tarkastelemme lähemmin muun muassa vientiä, työturvallisuutta ja perheyrityksiä,

kansikuva
Muistoja on saatu esimerkiksi Veistosta. Myös kuva on bteollisuusperintökeräyksen tulosta, Veistolta.

Toistaiseksi muistoja on tullut vajaasta paristakymmenestä teollisuusyrityksestä. Mäntyharjussa on kuitenkin toiminut yrityksiä paljon enemmänkin. Esimerkiksi Mäntyharjussa toiminut suksitehdas, lasikuitutuotteita valmistanut Harol, Paartorakenne, Rakennusliike Mättölä ja Krunuuhaan trikoo ovat vielä tyystin vailla muistoja. Niinpä, jos sinulla on näistä yrityksistä muistikuvia, kerro ne meille! Myös valokuvat ovat enemmän kuin tervetulleita!

ruiskupuristus-80-83
Exeliltä saatu tehtaalla 1980-luvun alussa otettu kuva on teollisuusperintökeräyksen saldoa.

Muistoja voi toimittaa esimerkiksi nettilomakkeella osoitteessa http://www.mantyharju.fi/teollisuusmuistot, lähettämällä sähköpostia osoitteeseen museo@mantyharju.fi tai vaikka ihan tavallisella postilla osoitteeseen Mäntyharjun museo, PL 76, 52701 Mäntyharju.

Jos kerrot muistojasi mieluummin kasvotusten, merkitse kalenteriisi elokuun 9. päivä. Silloin Iso-Pappilassa vietetään museoiltaa, jolloin muistellaan yhdessä. Museoillan ohjelmassa on myös yhteislaulua Laula kanssain Jari Puhakan johdolla klo 18 alkaen pihapiirissä

Susanna Helminen