Kesää ja uutta näyttelyä kohti

on

Kevät tekee tuloaan. Jokainen päivä on edellistä pidempi, linnut ovat aloittaneet keväiset konserttinsa ja lämpötilakin kääntyy useimpina päivinä plussan puolelle. Varma kevään merkki on myös se, että Mäntyharjun museon tuttu kesätutkija on aloittanut pestinsä ja tulevan kesän näyttelyn suunnittelu on aloitettu!

Suomi täyttää 100 vuotta ja Mäntyharjun museo on mukana juhlinnassa. Kesällä 2017 jatketaan viime vuodesta tutulla teollisuusteemalla, mutta näyttelyn sisältö uudistuu! Juhlavuoden kunniaksi katse käännetään menneisyyden lisäksi kohti tulevaa.

Tulevan kesän uusia näkökulmia ovat esimerkiksi teollisuusyritysten taustalla vaikuttavat henkiset voimavarat, kuten menestyneisiin keksintöihin johtaneet luovuus ja innovatiivisuus. Lisäksi luodaan silmäys mäntyharjulaisiin perheyrityksiin, monia teollisuusyrityksiä kun pyöritetään perheen voimin jo useammassa polvessa. Luomme katsauksen myös paikallisten yritysten kansainväliseen menestykseen ja sen eteen tehtyyn työhön.

messuosasto
Mäntyharjun Lasi Oy:n messuosasto 1960-1970-luvun taitteessa. Kuva: Mäntyharjun museo.

Näyttelyn sisältöön on yhä mahdollista vaikuttaa. Kerro meille muistosi tai lähetä valokuvasi Mäntyharjun teollisuudesta esimerkiksi nettilomakkeella osoitteessa www.mantyharju.fi/teollisuusmuistot, sähköpostilla osoitteeseen museo@mantyharju.fi tai vaikka ihan tavallisella postilla osoitteeseen Mäntyharjun museo, PL 76, 52701 Mäntyharju.

Ota ihmeessä yhteyttä myös, jos sinulla on Mäntyharjun teollisuuteen liittyvää esineistöä, jota olisit valmis lainaamaan rekvisiitaksi museon näyttelyyn!

Susanna Helminen