Iso-Pappilan kesäkausi julistettiin alkaneeksi!

Iso-Pappilan museoalueen kesäkausi julistettiin virallisesti avatuksi sunnuntaina. Sadesää ei menoa haitannut, vaan museolla vietettiin avajaisia iloisissa tunnelmissa ja kävijöitä riitti. Museon uudistunut teollisuusnäyttely on osa virallista Suomi100-ohjelmaa.

Sivistyslautakunnan puheenjohtaja Panu Karjalainen kävi lausumassa museon kesäkauden avaussanat. Karjalainen kiitteli puheessaan museon verrattaen pienistä resursseista huolimatta laadukkaita näyttelyitä.

Ohjelma jatkui hanuristi Jaakko Ojala ja viulisti-solisti Noora Nietosvuoren musiikkiesityksellä. Duo kohotti avajaistunnelmaa kesään ja teollisuuteen liittyvällä musiikilla. Tuttujen kappaleiden lisäksi kaksikko imprivisoi avajaisia varten kesäisen valssin!

IMG_9156
Avajaisvieraat nauttivat musiikkiesityksestä.

MäVin ihka ensimmäinen kulttuurijuoksu starttasi Iso-Pappilasta osana avajaistapahtuman ohjelmaa. Sade ei haitannut juoksijoita – osanottajat olivat vielä lenkin jälkeenkin hymyssä suin. Kulttuurijuoksu oli tietenkin loogista päättää museon näyttelyihin!

IMG_9165
MäVin esimmäinen kulttuurijuoksun osanottajan saivat lenkin päätteeksi virvokkeeksi kuohuvaa.

Uudistunut teollisuusnäyttely keräsi avajaisissa paljon positiivista palautetta. Erityisesti kiitosta saivat näyttelytauluihin kootut suorat lainaukset ja monipuolinen valokuvatarjonta. Mäntyharjun Lasin tuotanto ihastutti ja näyttelyssä esillä olevat monipuoliset arkistofilmit herättivät paikoin hilpeyttä.

IMG_9163
Uudistuneessa teollisuusnäyttelyssä on katsottavissa ja kuunneltavissa useita arkistofilmejä.

Moni näytti myös oppivan lisää Mäntyharjun monipuolisesta teollisuushistoriasta, mikä on totta kai myös iso osa näyttelyn merkitystä! Esimerkiksi se, että paikkakunnalla on valmistettu lentokenttien lumenraivauskalustoa tuli joillekin yllätyksenä. Myös Mäntyharjun Lasi yllättää kerta toisensa jälkeen!

Kesänavauksen yhteydessä myös museoalueella toimiva Tallikahvio avasi ovensa ja on tästä lähtien auki maanantaista lauantaihin aina elokuun alulle asti.

Mäntyharjun museo on auki juhannusta lukuun ottamatta päivittäin klo. 11-17 aina 13. elokuuta saakka. Tervetuloa tutustumaan!

Susanna Helminen