Luento sisällissodasta sai ihmiset liikkeelle

on
21688126_1607593405946402_399109644434134214_o
Tuomas Hoppu kertoi Mäntyharjun kirjastossa sisällissodan aikaisista taisteluista Mäntyharjussa.

Museon sisällissotaa käsittelevä näyttelyprojekti käynnistettiin torstaina Mäntyharjun kirjastossa järjestetyllä luennolla. Luennoitsijaksi oli kutsuttu filosofian tohtori Tuomas Hoppu, joka on kirjoittanut paljon sisällissodasta, muun muassa naiskaarteista sekä sodan kulusta.

Hoppu kertoi luennolla sisällissodan aikaisista taisteluista Mäntyharjussa: kenen hallussa Mäntyharjun asemanseutu ja kirkonkylä olivat milloinkin, miten taistelut Mouhun ympäristössä etenivät ja millainen merkitys Mäntyharjun tapahtumilla oli koko Suomen mittakaavassa.

Katso luennon diat täältä: Mantyharju 1918_Tuomas Hoppu

Luennon jälkeen yleisöllä oli mahdollisuus esittää Hopulle kysymyksiä ja toisaalta kertoa museolle sisällissodasta kuulemiaan tarinoita ja muistoja. Paljon kysymyksiä ja tarinoita kuultiinkin. Museo sai tilaisuuden yhteydessä myös jonkin verran kirjallista materiaalia. Suuri kiitos kaikille osallistujille!

Tapahtuman suosio pääsi yllättämään järjestäjän. Kirjaston luentotila oli ääriään myöten täynnä ja ylikin – tilaisuus oli niin suosittu, että kaikki eivät ikävä kyllä mahtuneet edes istumaan. Lupaamme museolla ottaa tästä opiksi ja valita seuraavalle tapahtumalle tilavammat puitteet!

Museolle saa yhä toimittaa sisällissotaan liittyvää materiaalia, kuten valokuvia tai suvussa kulkeneita tarinoita. Ainestonkeruu toteutetaan kuluvan syksyn aikana, joten mitä pikemmin on liikkeellä, sen parempi. Aineistoa voi toimittaa vaikka postitse tai sähköpostilla, tai olla museoon yhteydessä puhelimitse. Yhteystiedot alla:

Postiosoite: Mäntyharjun museo, PL 76, 52701 Mäntyharju

Sähköposti: museo@mantyharju.fi

Projektitutkija Susanna Helminen, puh. 040 554 9629

Kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky, puh. 0400 797 944

Susanna Helminen