Pappilan kissanpojat karkuteillä

Museolla järjestetään näyttelyiden lisäksi myös lapsille puuhaa. Tänä kesänä lasten tehtävä on auttaa kissaemo Miisua, joka on huolissaan pennuistaan, kun ne uteliaina tutkivat Iso-Pappilan ympäristöä. Kesän mittaan saatte tietää enemmän kissanpoikien seikkailuista. Tässä Taavin tarina.

Alkukesä on ollut lämmin ja kaikki pennut ovat leikkineet yhdessä. Viime päivät kissapoikueen harmaaturkkinen, ehkä uskaliain pentu Taavi, on juoksennellut ulkosalla auringossa ja tutkinut Iso-Pappilaa. Taavia on hirmuisesti kiinnostanut tietää, mitä tapahtuu vanhan tallirakennuksen takaisessa metsässä. Sinne kun tuntuu joka päivä ihmisolentoja menevän ja heillä vaikuttaa niin hauskaa olevan.

Lounas on kissaperheellä ohi, ja aivan vaivihkaa Taavi lähtee tassuttelemaan kohti metsänreunaa. Tullessaan katsomaan pentujen leikkiä, kissaemo Miisu huomaa yhden poikasistaan puuttuvan. Se katsahtaa emonvaistonsa ohjaamana ulos ikkunasta ja hymyilee haikeasti. Miisu näkee ulkona Taavin epävarmat askeleet mutta ei kiellä pennulta tutkimusretkeä. Se nimittäin tietää, että pentujen kuuluu olla uteliaita ja ottaa jossain vaiheessa askeliaan kohti uutta.

Taavi vilkaisee vielä kerran taakseen – eihän kukaan ole nähnyt häntä? Taavi juoksee metsään. Metsä on niin taianomainen paikka; Taavi tuntee ensimmäistä kertaa sen tuoksun, näkee puiden latvukset sinistä taivasta vasten ja tuntee pehmeän sammaleen tassujensa alla. Pentu huokaisee onnellisena.

Taavi on vaeltanut jo aika pitkälle kotipesästä ja takkatulen lämmöstä. Ihme kyllä, ihmisiä Taavi ei ole nähnyt. Se kuulostelee tarkasti, jostain kyllä kuuluu iloista naurua ja kiljahduksia. Pentu jatkaa eteenpäin ja pian näkeekin kaksi tyttölasta kauempana. Taavi siristää silmiään nähdäkseen paremmin, kunnes aivan yhtäkkiä…

dav

Taavi päästää epämääräisen äännähdyksen välittämättä siitä, että sen voisi ajatella olevan kiljahdus, jollaisia näin iso ja rohkea kissa ei enää päästä. Se huomaa kuinka jokin iso ja oranssi lentää ilmassa kissanpentua kohti. Taavi juoksee pakoon minkä tassuistaan pääsee, vaikka männynkävyt ja oksat pistelevät ikävästi.

Iso Ja Oranssi lähestyy ja silloin Taavi tajuaa. Sen täytyy olla ufo! Pentu vilkaisee taakseen varmistuakseen asiasta ja näkee Ison Ja Oranssin Ufon laskeutuneen keltareunaiseen koriin niin että ketjut vain heilahtavat.

kissa_2

Taavi on edelleen hieman kauhun vallassa lähestyessään pihapiiriä. Ja sitten se näkee – mitä ihmettä – Taavi näkee Tallin huussissa kaksi ilmielävää avaruusolentoa! Ne varmaankin saapuivat sillä ufolla. Kissanpennun uteliaisuus voittaa pelon ja se päättää mennä tekemään tuttavuutta näiden muukalaisten kanssa. Miisu-emo ja sisarukset eivät ikinä tulisi uskomaan, mitä Taaville on tänään käynyt!

 

kesätyöntekijä Ronja