Mäntyharjun Iso-Pappilan museo on koko perheen museo

lataus (4)
Potkuhousumies musisoi ke 18.7.

Mäntyharjun kulttuuripalvelut ja museo sekä nuorisopalvelut yhdistävät toimintojaan kesällä.

Heinäkuun  ajan nuorisokahvila Leksa Pop-Uppaa kahvilatoimintonsa museon talliin. Tallikahvila on avoinna arkipäivisin ma-pe klo 12-16. Lisäksi erityisesti keskiviikkoisin järjestetään perheille  välipalakahvila, jolloin panostetaan  erilaisiin teemoihin ja välipalaan.

Pientä ohjelmaakin on luvassa mm. keskiviikkona 18.7. on välipalamusiikkia. Tuolloin ”Potkuhousu” esittää lastemusiikkia ja leikittää. Musiikkihetket 18.7. ovat klo 13 ja 15.

Tiistaina 10.7. taidemaalari Helene  Schjerfbeckin syntymäpäivänä vietetään kansallista kuvataidepäivää.  Tuolloin kahvilassa maalataan ja piirretään yhdessä.

Tallikahvilasta löytyy erilaisia perinteisiä pihapelejä mm. mölkky, petankki ja kroketti.  Museon kepparitallin hevosia voi hoitaa tallissa ja pienen esteradankin voi rakentaa. Museon pihapiirin laitamilta alkavaa frisbeegolf rataa varten voi tallikahvilasta lainata fribeekiekkoja. Iso-Pappilan laaja pihapiiri tarjoaa mahdollisuuden erilaisiin leikkeihin.

”Museon tämän vuoden kesänäyttely on sisällissota 1918  ei ole aiheeltaan erityisen lapsiystävällinen, joten olemme halunneet tarjota vaihtehtoista tekemistä lapsille”, kertoo kulttuurisihteeri Anu Yli-Pyky.

Museon näyttelytoiminnassa on lapset myös otettu huomioon. Vanhempien kanssa museoon tulevat lapset saavat oman museopassin ja vanhemmille on tarjolla  puuhavinkkejä ja tehtäviä yhteisen  museokierroksen varalle. Museokissa Miisan poikaset ovat  ovat kateissa ja lasten tehtävänä on etsiä kissanpojat. Kun kaikki pojat ovat löytyneet on luvassa pieni palkinto.

Tallikahvila LeksA myy virvokkeita, kahvia ja kahvileipää, jätskiä. Tarjolla on myös kahvikorviketta.  

lataus (7)20180702_124353.jpg

lataus (6)

Tietoa museon näyttelyistä

Mäntyharjun museon on avoinna päivittäin 12.8. saakka klo 11-17. Museossa on päärakennuksen sisällissotateeman lisäksi tarjolla  8 muutakin näyttelyä. Väentupaan on sisustettu tyypillinen, mäntyharjulainen maalaistalon tupa, minkä lisäksi talon toisessa päässä on esillä Matkakuvaaja Nestor Kurvisen neljä vuosikymmentä Mäntyharjussa -näyttely.

Kivinavetan yläkerrasta löytyy kokoelma hevosvetoista ajokalustoa sekä 100-vuotiasta suomenhevosta kunnioittava Vetävä työhevonen -näyttely. Navetan alakerrassa on esillä Nina Ternon veistoksia ja edellisten kesien erikoisnäyttelyitä lyhennetyssä muodossa. Lisäksi museoalueeseen kuuluu riihi. Viime kesän Katajaisesta kansasta tutut saunojat  ovat palanneet takaisin Mäntyharjuun kesäviettoon.

Museon pääsylippu 4 €/2€, alle 18-vuotiaille vapaa pääsy. Paikkakuntalaiset ja Mäntyharjun kesäasukkaat voivat pyytää lippua ostaessaan koko kesän voimassa olevan paikkakuntalaislipun. Sisäänpääsy myös Museokortilla.

Tervetuloa sekä kahvilaan, että museonäyttelyihin