Kesänäyttely 2020 nuorisokulttuurin jäljillä

Dingo Tommolassa, kuva Pitajanuutiset
Vuonna 1985 sifonkihuivit heiluivat Dingomanian merkiksi myös Tommolan lavalla (Pitäjänuutisten arkisto)

Mäntyharjun museon vuosittain vaihtuva teemanäyttely syventyy kesällä 2020 nuorisokulttuurin historiaan. Näyttely kartoittaa nuorisokulttuuristen ilmiöiden vaiheita Mäntyharjulla ja Suomessa aina 1950-luvulta vuosituhannen vaihteeseen asti.

Aihepiiriä lähestytään näyttelyssä muun muassa populaarimusiikin, nuorison alakulttuurien ja nuorisomuodin näkökulmista. Kokonaisuuden suunnittelusta vastaa Mäntyharjun historia III:n kirjoittaja, nuorisotutkija Janne Poikolainen.

Kesän 2020 teemanäyttely on osa Mäntyharjun 425-vuotisjuhlaohjelmaa. 100-vuotista historiaansa juhlistava urheiluseura Mäntyharjun Virkistys täydentää näyttelyä omalla näyttelykokonaisuudellaan. Näyttely avautuu yleisölle kesäkuussa.

Mäntyharjun kunnan hoitama Iso-Pappilan museoalue sijaitsee Mäntyharjun kirkonkylällä. Museo on avoinna kesäisin. Iso-Pappilan historia ulottuu 1800-luvulle. Päärakennuksen lisäksi pihapiriin kuuluu myös väentupa, kivinavetta sekä muita piharakennuksia ja puutarha.